Parter

Ude på Hestefolden har vores ponyer faste partpiger. Partpigerne hjælper med at motionere, passe, pleje, vedligeholde og træne Hestefoldens ponyer 🙂 <3

Voksen Part.

Ude på Hestefolden har vi Voksen Part hver mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. 

Ude på Hestefolden har vi nogle enkelte af ponyerne som kan bærer en voksen rytter. Når man er voksen og har part ude hos os. Har man en fast dag  om ugen og en fast pony som man passer. Når at man har part har man hele dagen sammen med sin pony hvor at man kan nusse, strigle og hygge med den så meget man har lyst til. Ridning foregår enten i vores skønne omgivelser (Kongelundskoven eller Kalvebodfælled), eller på vores ridebane. Det foregår altid på Ponyens præmisser.

Part piger (12-17år)

Ude på Hestefolden har vi part piger hver mandag, onsdag og torsdag.

På Hestefolden har pigerne hver deres pony som de rider fast på når de er til part. Der er altid en voksen Hestekyndig tilstede når at pigerne er der. Den Hestekyndige hjælper pigerne med at ordne ponyerne fra jorden og med undervisning af pigerne på hesteryg. Lektionen foregår i 2 timer, hvor at pigerne b.la. selv skal hente deres ponyer på folden, strigle og sadle ponyerne op. Undervisningen varierer meget efter pigernes niveau. Er de ikke så rutineret, skal alle grundtingene være i orden, før at de kommer op på deres pony. De lidt bedre rytter bliver undervist i diverse ting, som dressur, horsemanship, longering, spring og kommer på skovtur.  Undervisningen varierer meget efter vejret. Blæser det en halv pelikan kommer pigerne måske ikke op at ride, men får lov til at nusse og være omkring ponyerne i stedet, eller måske sidder vi  i læskuret og ordner udstyr eller muger ude på folden. Pigerne lærer hvad det vil sige at have sin “egen” hest, dvs ikke kun at ride, men også alt det praktiske som man gør fra jorden af. 🙂

Praktisk info:

Når at man får en part ude på Hestefolden bliver der altid lavet en kontrakt og der skal indbetales et depositum på 500kr. Hvis at alle aftaler bliver overholdt og man har taget de arbejdstimer man skal, får man selvfølgelig sit depositum tilbage igen. 

Da Hestefolden er en forening som tilbyder ponytræk, skal man som minimum i sommerhalvåret være med til at hjælpe til med ponytræk en weekend om måneden. Det er ca. 6-10 arbejdstimer om måneden. I vinterhalvåret varierer det meget efter hvilke arrangementer vi laver i fællesskab med Naturcenteret, men der skal man ca. forvente 4 arbejdstimer om måneden. Hvilke weekender man skal hjælpe til i, finder vi ud af i fællesskab. Men for at få en part ude hos os, gælder det at man gerne vil være en del af fællesskabet. 

Der er altid en Ansvarlig under ponytræk som kender ponyerne og som er vant til at have ponytræk, så man står aldrig alene med det. Den primære opgave er at få “Byfolkene” og børnene mere ud i naturen. Dette bidrager vi med, ved at have vores ponyer til rådighed. Børnene kan få lov til at ride en træktur, få lov til at strigle ponyerne, hører mere om hver enkelte pony og om deres hverdag. De hører om hvordan ponyerne bor og hvordan man skal befærde og opføre sig sammen med heste i al almindelighed. Vi er meget imødekommende og står gerne til rådighed for alverdens spørgsmål omkring heste. 

Part pris: 400kr. om måneden for 1 dag om ugen.

For at komme i betragtning til at få en part ude hos os, skal vi have den rette pony og en ledig plads på et af part holdene 🙂 Hvis at vi ikke har nogen hold eller ponyer ledige i øjeblikket, vil vi rigtig gerne skrive dig op på en venteliste også skal vi nok vende tilbage lige så snart at vi har et hold og en pony ledig. 

Du kan altid læse om vores Ponyerne her på vores hjemmeside 🙂 For at henvende sig, må i rigtig gerne skrive til os på vores Facebook side eller vores e-mail.