Parter

Ude på Hestefolden har vores ponyer faste parter. Parterne hjælper med at motionere, passe, pleje, vedligeholde og træne Hestefoldens ponyer 🙂 <3

Voksen Part.

Ude på Hestefolden har vi Voksen Part Alle ugens dage undtaget om onsdagen & lørdagen. 

Ude på Hestefolden har vi nogle enkelte af ponyerne som kan bærer en voksen rytter. Når man er voksen og har part ude hos os. Har man en fast dag  om ugen og en fast pony som man passer. Når at man har part har man hele dagen sammen med sin pony hvor at man kan nusse, strigle og hygge med den så meget man har lyst til. Ridning foregår enten i vores skønne omgivelser (Kongelundskoven eller Kalvebodfælled), eller på vores ridebane. Det foregår altid på Ponyens præmisser.

Part piger/drenge (13-17år) – Grundet de nye ændringer i foreningen som gør at vi ikke kan stå på Kalvebod fælleden hele året. Er der desværre ikke nogen part hold i 2023 og 2024. 

Ude på Hestefolden har vi part piger/drenge hver onsdag.

På Hestefolden har parterne hver deres pony som de rider fast på når de er til part. Der er altid en voksen Hestekyndig tilstede når at parterne er der. Den Hestekyndige hjælper parterne med at ordne ponyerne fra jorden og med undervisning af parterne på hesteryg. Lektionen foregår i 2 timer, hvor at parterne b.la. selv skal hente deres ponyer på folden, strigle og sadle ponyerne op. Undervisningen varierer meget efter parternes niveau. Er de ikke så rutineret, skal alle grundtingene være i orden, før at de kommer op på deres pony. De lidt bedre rytter bliver undervist i diverse ting, som dressur, horsemanship, longering, spring og kommer på skovtur.  Undervisningen varierer meget efter vejret. Blæser det en halv pelikan kommer parterne måske ikke op at ride, men får lov til at nusse og være omkring ponyerne i stedet, eller måske sidder vi  i læskuret og ordner udstyr eller muger ude på folden. Parterne lærer hvad det vil sige at have sin “egen” hest, dvs. ikke kun at ride, men også alt det praktiske som man gør fra jorden af. 🙂

Praktisk info:

Hestefolden er en forening som samarbejder med Naturcenteret og tilbyder ponytræk. Derfor skal man i sommerhalvåret, være med til at hjælpe til med ponytræk, en weekend om måneden.  I vinterhalvåret varierer det meget efter hvilke arrangementer vi laver, men der skal lægges nogle frivillig timer i vedligehold, mugning og hvad der ellers er brug for hjælp til på folden. Hvilke weekender man skal hjælpe til i, finder vi ud af i fællesskab. Men for at få en part ude hos os, gælder det at man gerne vil være en del af fællesskabet.

Der er altid en Ansvarlig tilstede under ponytræk som kender ponyerne og som er vant til at have ponytræk, så man står aldrig alene med det. Den primære opgave er at få “Byfolkene” og børnene mere ud i naturen. Dette bidrager vi med, ved at have vores ponyer til rådighed. Børnene kan få lov til at ride en træktur, få lov til at strigle ponyerne, hører mere om hver enkelte pony og om deres hverdag. De hører om hvordan ponyerne bor, hvordan man skal befærde og opføre sig sammen med heste i al almindelighed. Vi er meget imødekommende og står gerne til rådighed for alverdens spørgsmål omkring heste.

Part pris: 500kr. om måneden for 1 dag om ugen.

Når at man får en part ude på Hestefolden bliver der altid lavet en kontrakt og der skal indbetales et depositum på 500kr. Ved opsigelse af sin part, får man sit depositum tilbage igen når at man har hjulpet med de planlagte arbejdstimer i sommerperioden.

For at komme i betragtning til at få en part ude hos os, skal vi have den rette pony og en ledig plads på et af part holdene 🙂 Hvis at vi ikke har nogen hold eller ponyer ledige. Vil vi rigtig gerne skrive dig op på en venteliste også skal vi nok vende tilbage lige så snart at vi har et hold og en pony ledig. 

Du kan altid læse om vores Ponyer her på vores hjemmeside 🙂 For at henvende sig, må i rigtig gerne skrive til os på vores Facebook side eller gennem vores e-mail.